شاید برای شما این سوال پیش آمده باشد که سقف کشسان چیست؟ سقف کشسان را می توان یکی از مدرن ترین انواع سقف کاذب دانست. این سقف از پارچه ای از جنس PVC ساخته می شود که دارای قابلیت کشسانی است. به این معنی که می توان با گرمادهی به پارچه، آن را به اندازه مورد نظر کش آورد و سپس روی پروفیل های ویژه ای نصب کرد. از پارچه کشسان می توان به عنوان دیوارپوش نیز استفاده کرد که به آن دیوار کشسان گفته می شود. سقف کشسان و دیوار کشسان دارای قابلیت نورپردازی هستند که این قابلیت از عناصر مهم زیباسازی دکوراسیون به حساب می آید.
جنس سقف کشسان چیست؟
جنس پارچه سقف کشسان از %۹۰ PVC و ۵% پلاستی سایزر و %۵ افزودنی های مجاز تشکیل می شود. پلاستی سایزر موجود در سقف کشسان موجب ایجاد ویژگی کشسانی در آن می شود. ضخامت سقف کاذب کشسان از ۰٫۱۸ تا ۰٫۲۵ میلی متر بوده و جزو متریال بسیار نازک و سبک ساختمانی است. این سقف ها به دلیل وجود زینک اکساید، که کشنده و از بین برنده باکتری وقارچ است، آنتی باکتریال محسوب می شوند وبه علت فراوانی کلر در فرمولاسیون آن، سقف کشسان ضد اشتعال و اصطلاحا نسوز است.
انواع پارچه های سقف کشسان چیست؟
سقف کشسان به انواع سقف کشسان مات، ساتن، لاکر (آینه ای)، ترنسپرنت، گلکسی، برلیانت و کلودز تقسیم می شوند. در بین این سقف ها، سقف کشسان لاکر دارای تنوع رنگی فوق العاده ای است که شامل بیش از ۱۵۰ رنگ می شود. نکته ی قابل توجه در سقف های کشسان امکان چاپ بر روی پارچه های سقف کشسان است. مشکلی که پیشتر چاپ سقف کشسان با آن رو به رو بود، عرض چاپ نسبتا کم (به میزان ۳٫۲۰ متر) بوده است. اما این مشکل توسط گروه صنعتی اسپالک با در اختیار گرفتن دستگاه چاپ UV حل شده است این دستگاه، اولین دستگاه چاپ با عرض ۵٫۳۰ متر در ایران است. به کمک دستگاه چاپ سقف کشسان می توان در پروژه های ساختمانی بزرگ، سقف اسپالک را به صورت یکپارچه و بدون درز چاپ کرد. این چاپ ها در کمترین زمان و با بهترین وضوح انجام می گیرند.
علت نام گذاری سقف کشسان چیست؟
از آنجایی که پارچه این سقف از پی وی سی و مواد ارتجاعی ساخته می شود، می توان با گرمادهی، اندازه سقف را به میزان دلخواه در آورد. به این ویژگی، خاصیت کشسانی می گویند که در مواد ساخته شده از پی وی سی و پلاستی سایزر می توان آن را یافت. ویژگی کشسانی سقف اسپالک در موقع نصب به این صورت است که سقف، هنگام برش، به میزان ۷% کوچکتر از ابعاد اصلی سقف برش داده می شود و سپس با استفاده از گرمادهی به اندازه ۷% کش می آید و روی سقف نصب می شود.
نصب سقف کشسان چگونه است؟
برای نصب سقف کشسان نیاز به ابزار ویژه نصب است. ابتدا پروفیل های ویژه به دور تا دور محل نصب، پیچ می شوند. سپس با استفاده از گیره نگهدارنده چهار طرف سقف به صورت معلق نگاه داشته می شود. در این مرحله، گرمادهی با استفاده از هیتر ویژه نصب سقف کشسان آغاز می شود. اما هیتر سقف کشسان چیست؟ هیتر سقف کشسان با استفاده از زاویه و پرتاب درجه هوای مناسب می تواند گرمای مورد نیاز سقف را تامین کند. هیتر ویژه سقف کشسان با هیتر های صنعتی دیگر از نظر زاویه پرتاب هوا متفاوت است.
هیتر توسط یک نفر با فاصله معینی از سقف، به طوریکه گرما موجب سوختن سقف نشود، نگاه داشته می شود و شخصی دیگر با استفاده از کاردک های ویژه نصب سقف کشسان شروع به جا انداختن لبه های سقف به درون پروفیل ها می کند. این کار از گوشه ها شروع می شود. پس از نصب گوشه های سقف گیره ها برداشته شده و قسمت های دیگر سقف نیز نصب می شود. در نهایت سقفی کاملا یکپارچه، بدون چروک و شکم افتادگی نصب شده و تمام درزهای بین سقف و دیوار با استفاده ازنوار درز گیر بسته می شود تا از ورود حشرات و گرد و غبار به پشت سقف جلوگیری شود.